KOCKAKUTEN.BLOGG.SE

Hemlagad mat

Grillad kyckling på burk

Publicerad 2015-08-21 19:30:00 i Allmänt,

 
Penslar på lite marinad, salt och peppar (snåla inte). Fyller sedan läskburkarna med marinad halvfulla.
 
Har skurit av rumpan, trycker nu på hela kycklingarna direkt på burkarna som är halvfulla med hemgjord marinad. 

Så där ja, grillen förvärmd och klar att använda.
 
150 grader anser jag är lagom. Marinaden kokar såsmåningom upp och smakerna lyfts då uppåt med ångorna och tränger in i kycklingköttet. Marinaden kan du skapa själv, här har jag använt: vatten, olivolja, flytande honung, soya, smält smör, färsk chili, citronskal, gul lök och vitlök. Örter som färsk timjan, lagerblad. Du kan prova dig fram, experimentera lite, se bara till så du får en stark marinad då den ska klara att smaksätta hela köttet.
 
Efter ca. 10 minuter kan börja pensla på lite mer av det som blev kvar av marknaden. Skinnet blir krispig och gott. Totalt låter jag burkkycklingarna få 45 minuter på grillen med stängt lock, öppnar och penslar då och då samt ser till så ej temperaturen blir för hög. 
 
Ett tips för att kolla om fågeln är klar!
Stick in en stekgaffel eller en smal kniv rakt igenom vingarna -> bröstet -> vidare ut till den andra vingen. Lyft upp fågeln och luta den åt något håll, rinner det ur klar köttsaft är fågeln klar, är vätskan rödfärgad behöver den en stund till. Lycka till!

Kommentarer

Postat av: ɑ n n i k ɑ

Publicerad 2015-08-22 16:56:54

Mums!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Röckner

Jag heter Fredrik, Jag bor och verkar i Lysekil inom elektronik. Mitt stora intresse på fritiden är all matlagning i sin bästa form, färg, form och smak samt presentation ska locka våra gommar till att våga avsmaka rätter i alla dess former. Meditation inom Gastronomi, den grundtanke, på vilken jag vill ge er betydelsen för hur viktig god mat lyfter människans självförtroende även när plånboken är tom. Det sägs att vi har fem sinnen, hmm jag vill nog påstå att vi har sex (6)... När jag intagit måltiden fäller smaken sin dom, munhålan sätts i verksamhet, tungan och gommen njuter gemensamt, och snart kommer magen att gripa sig an med matsmältningen. Nu inträder en obestämd matthet, kroppen sjunker ihop, ögonen blir tunga och mina sinnen faller till fullkomlig ro. Fysiologi inom smak omfattar våra "sex" sinnen enligt följande: Syn, Hörsel, Lukt, Smak och Känsel samt slutligen kön-sinnet = den fysiska kärleken = som drar till sig varandra med syfte att fortplanta sig. Jag har för avsikt att ge Er min vardag då jag står för nästan all matlagningen här hemma. Mina inlägg kommer att omfatta matlagning när den är som sämst/bäst allt beroende på vad kylen/frysen ger mig för dagen. Råvarukostnad är viktig då jag vill visa att matlagning från grunden kan ge en bra hushållsekonomi, förutsätter att god planering finns. Främst är min tanke med bloggen att jag kan locka er där hemma att våga vara lite galna och ej följa recept slaviskt, följ era 6 sinnen. Jag har en bakgrund som kock fostrad av det gamla gardet "Grand Hotell i Stockholm" under 80 talet samt vidare på flertalet stjärnkrogar och jag hoppas att ni har förtroende att våga prova mina utkast till lite enklare maträtter som jag hittar på för dagen. Tveka inte att kommentera, jag tål tuff kritik.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela